Roulette tactiek

roulette tactiekWat is de beste roulette tactiek? Spelen met een kleine serie? Er zijn er tientallen, en van sommigen wordt gezegd dat ze je gegarandeerd winst opleveren. In dit artikel bespreken we alle grote strategieën van het spel. Je komt er achter hoe de verschillende tactieken werken, en welke tactieken het beste bij jouw speelstijl passen. Lees door en verbeter je spel!

Wat is het idee achter het gebruik van tactieken?

Roulette werd populair in de 18e eeuw in Frankrijk. Eén van de redenen was dat de wetenschap een bloeiperiode doormaakte. Kansspelen waren interessant omdat men met behulp van kansberekening, een vorm van wiskunde, kon nagaan welke actie welke winstkans tot gevolg had. Uit deze tijd dateren ook de meeste strategieën die we nu nog kennen en gebruiken. Die zijn voor het grootste deel dan ook wiskundig van aard: er is doorgerekend na hoeveel rondjes je hoeveel kans hebt op een bepaalde winst. Zo’n strategie maakt je spel dus beter dan wanneer je speelt op geluk of instinct. Je hebt wetenschappelijke reden om aan te nemen dat de strategie je winst op gaat leveren. De wetenschap van kansberekening noemen we ook wel statistiek. Als we zeggen dat je een statistische kans van 50% op kop of munt hebt, bedoelen we dat die kans is berekend met behulp van statistiek.

Wat zijn goede tactieken om te gebruiken?

beste strategieWe leggen hier uit welke tactieken er bestaan, wat het risico is en wat je kansen op winst zijn. Hieruit kan je zelf een strategie kiezen om uit te proberen bij het roulettespel. Een tip: kies een strategie uit die lijkt op jouw normale speelstijl. Dan is het makkelijk om over te schakelen naar een nieuwe tactiek. Probeer hem vervolgens een tijdje uit, kijk of hij bevalt en of hij je meer winst oplevert. Is dat niet zo? Door naar de volgende!

Martingale

Je gaat bets op een 50/50 kans plaatsen, laten we zeggen op rood. Je doet een lage begininzet, bijvoorbeeld 10 euro. Win je? Zet opnieuw tien euro in. Verlies je? Verdubbel dan je inzet naar 20 euro. Verlies je weer, dan verdubbel je weer je inzet.  Statistisch gezien heb je elk rondje 50% kans om te winnen. Hoe vaker je speelt en verdubbeld, hoe groter de kans dat je de volgende spin gaat winnen. Als dat eindelijk gebeurt, cash je je winst. Die is zo hoog dat hij al je inzetten tot dat punt goedmaakt, en: je verdubbelt je begininzet! De Martingale kan lang duren en geeft je weinig winst, maar je bent er wel vrij zeker van dát je wint.

Paroli

Deze tactiek lijkt heel veel op de Martingale. Met een verschil: zolang je wint verdubbel je telkens je inzet. Van 10 naar 20, 40, 80, 160, 320 euro. Omdat elke nieuwe inzet gemaakt wordt door de voorgaande winst, blijft je risico beperkt tot je begininzet. Maar de kans dat je de volgende spin verliest (en al je winst daarbij) wordt elke spin groter. Het is een kwestie van bepalen wanneer je stopt met spelen, je winst pakt, en opnieuw met 10 euro gaat inzetten.

Dozijn systeem

kansberekeningHierbij speel je zoals de Martingale, maar nu zet je in op 1/3e kansen, meestal op één van de dozijnen. Telkens als je verliest verhoog je je inzet anderhalf keer. Bijvoorbeeld van 4 naar 6, 9, 14, 21, 30, 45, 67, 100 euro. De winstuitkering is hier hoger, dus elke nieuwe inzet maakt weer alle voorgaande inzetten goed, en levert winst op. Het voordeel van het Dozijn systeem is dat je inzetten minder snel stijgen. De tactiek is dus voorzichtiger dan de Martingale.

Parlay systeem

Niet zo zeer een strategie, maar een gedisciplineerde manier om je inzetten en je winst te bereiken. Je begint met een kleine inzet, en je mag op elk gewenst getal of combinatie inzetten. Je bepaalt voor jezelf van tevoren een bedrag dat je wilt winnen. Stel, 500 euro.  Je speelt door totdat je dit bedrag bereikt hebt, en dan cash je je winst. Net als bij de Paroli speel je dus alleen verder met de winst die je maakt. Verlies je, dan begin je weer met je begininzet. Een veilige tactiek, zeker voor beginnende spelers.

Red Bet strategie

Bij deze tactiek gebruik je telkens 50/50 bets, typisch zet je in op rood. Bij verlies verdubbel je je inzet, net als bij de Martingale. Maar ook plaats je dan je begininzet op de andere optie, hier dus op zwart. Telkens als je verliest (voor rood) verdubbel je daar je inzet, maar je inzet op zwart blijft constant. Doordat je altijd een beetje geld wint, is deze tactiek behoudender dan de Martingale.

One hit wonder

Een riskante strategie die je een flinke winst kan opleveren. Kies één getal en blijf daar elke ronde koppig een kleine inzet op plaatsen. Je winst is maar liefst 35 keer je inzet, zodra je wint. Als je voor het juiste getal hebt gekozen, zijn al je inzetten in één klap goedgemaakt en heb je nog winst gemaakt ook.

Pivot systeem

Dit systeem is bekend als het enige systeem dat daadwerkelijk het casino kan verslaan. Waarom? Omdat het niet met kansberekening werkt, maar zoekt naar afwijkingen en onvolkomenheden in het spel. Stel dat er een krasje op het rad zit, of de balans ervan is niet goed, of de croupier gooit onbewust telkens op dezelfde manier. Dan zullen bepaalde getallen misschien vaker vallen dan andere. Bij het Pivot systeem ga je deze getallen opsporen. Je moet eerst heel veel spins lang turven welke getallen er geworpen worden. Zijn daar duidelijk uitschieters bij? Getallen die  (veel) vaker voorkomen dan zou moeten? Dit zijn de getallen waarop je in gaat zetten!

d’Alembert

Je begint hier met een middelgrote inzet, laten we zeggen 50 euro. Ga betten op 50/50 kansen. Telkens als je een spin wint, trek je 5 euro van dit bedrag af. Als je verliest verhoog je juist je inzet met 5 euro. Hiermee zorg je dat je organisch toe werkt naar een bepaalde nettowinst. Zodra je inzet 0 euro is, heb je die winst bereikt.

disclaimer
€250 + 100 FS